IK Örnen är Måttsunds anrika idrottsförening som bildades redan 1933. Föreningens verksamhet har mest kretsat kring fotboll, skidor och orientering som huvudidrotter. Vissa perioder har de även bedrivit friidrottsaktiviteter.

Föreningen har arrangerat tävlingar som Måttsundsterrängen (terränglöpning), Måttsundsloppet (skidtävling) och ett antal olika orienteringstävlingar. Till och med skid-SM har hållits i Måttsund två gånger, 1936 och 1984 då föreningen var medarrangör.

IK Örnen har sedan länge haft en central roll i bygden och jobbar ständigt aktivt att så förbli även för kommande generationer måttsundsbor. 

Bollkul

Föreningen bedriver verksamhet för både barn (bl a Bollkul och Skidkul) och vuxna i Måttsund. Den ombesörjer även underhåll av byns fotbollsplan, tennisbana samt skidspår och belysning i elljusspåret. En återkommande aktivitet är Måttsundsjoggen som äger rum på Måttsundsdagen i augusti varje år. Det är en populär gå/lunka/spring-tävling runt byn.

En rolig nyhet är att sedan 2016 representeras IK Örnen av ett innebandylag för pojkar och flickor födda 07/08. Förhoppningen är att lag ska bildas även för andra åldrar.

För mer information samt kontaktuppgifter:

Webbplats: Klicka här!

Facebooksida: Klicka här!

Klubbens instagram: Klicka här!

För medlemmar som önskar nyttja sporthallen för idrottsaktiviteter, bjuder föreningen på hallhyran. 

Som medlem i IK Örnen hjälper du ekonomiskt till så att föreningen kan:

  • hålla med maskiner som klipper gräs och gör spår
  •  se till att elljusspåret fortsätter lysa
  • sponsra eller helsubventionera barnens idrottande i vår förening. Styrelsen och andra ledare och fixare ställer naturligtvis upp ideellt!

Föreningen ser gärna att ännu fler aktiviteter sker i IK Örnens regi. Kontakta dem om du är sugen på att dra igång en aktivitet eller annat projekt för barn, vuxna eller pensionärer i byn.

skidkul